Konditionsträning


Konditionsträning

I vår konditionsavdelning kan du värma upp, träna kondition eller jobba med förbränningen. Här finner du löpband, crosstrainers, cyklar, roddmaskiner och en SkiErg som är perfekt inför skidsäsongen. Utrustningen kommer från ledande märken som Precor, Cybex och Concept2.

På en fri yta ute i gymmet finns maskiner och redskap som lämpar sig väl för intensiv intervallträning eller cirkelträning. Här finner du ett Woodway löpband, en SkiErg stakmaskin, en Skiers Edge slalomsimulator, en Concept2 roddmaskin, ett battlerope samt en TRX Rip Trainer. Här finns även TRX-band samt fria vikter och bara fantasin sätter gränsen för vilka tuffa pass man kan utföra här.

Woodway löpband driver man med sin egen muskelkraft - det är du som är motorn! Detta är mer likt verklig löpning utomhus och hamstring samt sätesmuskulatur aktiveras på ett helt annat sätt än på ett traditionellt löpband. Se filmklipp nedan:

 

Slalomsimulatorn SkiersEdge används av alpina slalomklubbar i träningssyfte. Detta är ett mycket effektivt och skonsamt redskap för träning av ben-säte-bålmuskulatur samt balans och generell stabilitet. Se filmklipp nedan: